Over ons

 

Gepassioneerd door de oorsprong en het verhaal van ons eten, sprong ik in dit chocoladeavontuur en maak ik met veel liefde de heerlijkste repen voor jullie!

Meer dan 10 jaar werkte ik voor Rikolto rond duurzaamheidkwesties van het eten op ons bord en ontmoette ik cacaoboeren in Indonesië en Centraal Amerika. Ik proefde er van de cacaovrucht recht van de boom, liet me verbazen over z’n zoetheid, over de prachtige bosomgeving waarin de bomen groeien, maar ook over de oneerlijke prijzen voor boeren… en de vaak niet zo ecologische en transparante praktijken.

Toen ik voor het eerst originechocolade proefde in 2013 wist ik het zeker ‘zó moet chocolade smaken!’ en sindsdien ben ik verknocht.

Toen Isabelle en Tom in het voorjaar van 2022 een opvolger zochten, twijfelde ik geen moment. Tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken en een eerlijk en kwaliteitsproduct af te leveren, met een verhaal dat klopt van boer tot bord. Coup de chocolat werkt dus zo puur mogelijk, zonder toevoegingen en gebruikt de strengste kwaliteitsnormen voor de cacaobonen. Het transport van de bonen gebeurt met het zeilschip Tres Hombres vanuit Colombia tot in Amsterdam. Het laatste stuk vanuit Amsterdam tot in Antwerpen plannen we zelf al zeilend te overbruggen.

Smakelijk! Caroline