Over ons

In de herfst van 2010 proefde Isabelle voor het eerst een reep originechocolade. Ze stond versteld van de smaak. Jarenlang had ze geloofd dat België de beste chocolades ter wereld maakte, maar deze Franse chocolade blies haar weg. Ze ging op onderzoek en ontdekte een nieuwe wereld.

Ze begon met het geven van proeverijen en pairings, terwijl ze in de winter op bezoek ging op plantages en bij chocolademakers. Omdat mensen haar vroegen waar ze nu precies die uitzonderlijke chocolades konden kopen, begon Isabelle met de invoer en verkoop ervan.

In 2015 leerde Tom Isabelle kennen en al snel voelde hij zich helemaal thuis in de wereld van de chocolade. Bij een bezoek aan plantages in 2016 ontsproot het idee om een eigen chocolade op de markt te brengen: in november 2016 stelden ze Gusta aan het grote publiek voor. Al snel volgden Jerome, Marcel en Charlie. Coup de chocolat werkt zo puur mogelijk, zonder toevoegingen en gebruikt de strengste normen voor hun cacaobonen. Ondertussen vervoeren ze ook hun cacao co2-vrij met de zeilboot en de fiets van Colombia tot in België.